Förstå torra ögon

Vad är torra ögon?

Syndromet torra ögon är ett tillstånd som orsakas av förändringar av kvantitet eller kvalitet av tårvätskan. Tårfilmen består av tre huvudskikt som arbetar tillsammans för att hålla dina ögon komfortabla och skyddade. Om något påverkar balansen mellan dessa skikt, kommer din tårvätska att försvinna alltför snabbt, vilket orsakar obehagliga torra fläckar. Om du vill ha mer information om torra ögon ska du tala med din ögonläkare och prova SYSTANE® ULTRA smörjande ögondroppar eller SYSTANE® ULTRA utan konserveringsmedel.


Definition av torra ögon

Tårvätskan hjälper dina ögon att hela tiden vara fuktiga, friska och bekväma. Torra ögon (eller syndromet torra ögon) är ett ögontillstånd som påverkar tårvätskans kvantitet och kvalitet, vilket gör att dina ögon känns torra och irriterade.

Undersökningar har visat att ungefär 3 miljoner kvinnor över 50 år lider av torra ögon, men även de i alla åldrar kan påverkas. Torra ögon blir ofta odiagnostiserade eftersom den vanligtvis förväxlas med allergier. Obehandlat kan den leda till komplikationer på lång sikt. Torra ögon kan också vara ett tecken på andra hälso- eller ögonproblem.

Tyvärr finns det inget botemedel för torra ögon, men det finns många olika behandlingar som kan hjälpa till att lindra symptomen. SYSTANE® smörjande ögondroppar har i kliniska studier visat sig minska både tecken (vilka en ögonläkare kan mäta) och symptom (det som du känner och upplever) av torra ögon, och erbjuder omedelbar långvarig lindring.

Tillbaka till början

SYSTANE®-familjen

SYSTANE® ULTRA

SYSTANE® ULTRA

SYSTANE® ULTRA smörjande ögondroppar erbjuder en högpresterande behandling för torra ögon med förlängt skydd och omedelbar komfort.

Läs mer
SYSTANE® ULTRA utan konserveringsmedel

SYSTANE® ULTRA utan konserveringsmedel

SYSTANE® ULTRA utan konserveringsmedel erbjuder en högpresterande behandling för torra ögon i praktiska engångspipetter – perfekta för känsliga ögon!

Läs mer
SYSTANE® GEL Drops

SYSTANE® GEL Drops

Systane® Gel Drops skapar en starkare, gel-liknande bandage på ögat för de gånger då du behöver mer skydd mot allvarliga torra ögon symtom.

Läs mer
SYSTANE® BALANCE

SYSTANE® Balance

SYSTANE BALANCE smörjande ögondroppar är specifikt anpassat för patienter med torra ögon orsakat av Gland Dysfunction (MGD) – som ofta leder till lipidbrist i tårfilmen och är en vanlig orsak till torra ögon.

Läs mer
SYSTANE® LID WIPES

SYSTANE® Lid Wipes

Använd SYSTANE® Lid Wipes för borttagning av ögonmake-up och skräp i ögonen. Dessa förfuktade, individuellt förpackade sterila våtservetter är hypoallergena och milda för ögonen.

Läs mer