Resurser för torra ögon

Länkar om torra ögon

 • eyeSmart*

  EyeSmart arbetar för att alla ska känna till riskfaktorerna för ögonsjukdomar, infektioner och skador och hur oftalmologer kan hjälpa till att förebygga, diagnostisera och behandla tillstånd med torra ögon.

 • EyeCare America*

  EyeCare Americas mission är att bevara synen genom att öka medvetenheten om ögonsjukdomar och ge tillgång till medicinsk ögonvård.

 • www.alltomogon.se

  Här får får du lära dig mer om glaukom (grön starr) och om olika behandlingsmetoder. Du får även veta mer om vad man själv kan göra för att påverka behandlingen och möjligheterna att bevara synen.

 • www.alcon.se

  Alcon är världsledande inom oftalmologi och vårt breda produktsortiment representerar den starkaste portföljen inom segmentet ögon. Läs mer om Alcon.


* Varumärken tillhör respektive ägare.

Observera: Dessa länkar tillhandahålls för att förenkla för dig. Alcon övervakar inte innehållet med avseende på korrekthet på dessa eller några andra hemsidor som länkas till och ska inte ha något ansvar eller skyldighet för innehållet som finns på dessa hemsidor. Om du har en fråga om eller vill kommentera någon av dessa länkar kan du kontakta oss.

SYSTANE®-familjen

SYSTANE® ULTRA

SYSTANE® ULTRA

SYSTANE® ULTRA smörjande ögondroppar erbjuder en högpresterande behandling för torra ögon med förlängt skydd och omedelbar komfort.

Läs mer
SYSTANE® ULTRA utan konserveringsmedel

SYSTANE® ULTRA utan konserveringsmedel

SYSTANE® ULTRA utan konserveringsmedel erbjuder en högpresterande behandling för torra ögon i praktiska engångspipetter – perfekta för känsliga ögon!

Läs mer
SYSTANE® GEL Drops

SYSTANE® GEL Drops

Systane® Gel Drops skapar en starkare, gel-liknande bandage på ögat för de gånger då du behöver mer skydd mot allvarliga torra ögon symtom.

Läs mer
SYSTANE® BALANCE

SYSTANE® Balance

SYSTANE BALANCE smörjande ögondroppar är specifikt anpassat för patienter med torra ögon orsakat av Gland Dysfunction (MGD) – som ofta leder till lipidbrist i tårfilmen och är en vanlig orsak till torra ögon.

Läs mer
SYSTANE® LID WIPES

SYSTANE® Lid Wipes

Använd SYSTANE® Lid Wipes för borttagning av ögonmake-up och skräp i ögonen. Dessa förfuktade, individuellt förpackade sterila våtservetter är hypoallergena och milda för ögonen.

Läs mer