Berättelser om lindring

Linda, 47*

Klimakteriet En underbar tid i alla kvinnors liv då kroppen blir helt galen. Jag trodde att jag upplevt alla tänkbara symptom, men vem visste att torra ögon också var ett vanligt tillstånd under klimakteriet? Tack och lov tipsade min gynekolog mig om att gå till min ögonläkare. Hon rekommenderade SYSTANE® ULTRA utan konserveringsmedel, och den gav mig långvarig lindring och som dessutom är säker för mina känsliga ögon!


Oh, alla dessa under vid klimakteriet. Som om vallningar och lynnesförändringar inte var tillräckligt, plötsligt började mina ögon torka ut också!

Det började som lite torrhet under vintern. Det bekymrade mig först inte eftersom mina ögon har alltid varit känsliga. Jag tycker inte om att använda ögondroppar – de verkar göra mina ögon ännu mer irriterade – så jag trodde att jag bara kunde vänta ut det och att torrheten skulle upphöra när vintern tog slut.

Problemet var att mina ögon var lika torra när vintern började ta slut! Vecka efter vecka med torrhet hade gjort dem brännande, trötta och på alla sätt obehagliga. Det gjorde ont hela tiden – jag kunde aldrig koppla av! Tills sist kände jag mig helt nere och provade ögondroppar, och som jag redan visste verkade detta bara göra problemen värre! Jag var tvungen att ta reda på vad det var som var fel.

Till sist, beslöt jag att fråga min gynekolog om vad det var för fel på mina ögon. Det verkade som om varje hälsoproblem som jag råkat ut för berodde på klimakteriet.

Ingen överraskning – mina hormoner var den troliga orsaken ännu en gång! Det verkar som om hormonförändringar, liksom de under graviditet eller menstruation, faktiskt kan påverka dina ögon. Lägg till lite åldrande, lite torrt vinterväder och pang – dina ögon kan bli jättetorra, jättesnabbt. Trots att hon inte var säker, föreslog min gynekolog föreslog att jag skulle tala med en ögonläkareeftersom jag kunde ha torra ögon.

Jag gick till ögonläkaren och hon genomförde några tester och höll med om att jag led av torra ögon. Som tur är detta ett symptom under klimakteriet som jag kunde behandla – för trots att det inte finns något botemedel mot torra ögon, finns det saker som man kan göra för att lindra dess symptom. Min ögonläkare rekommenderade mig att köpa en luftfuktare mot det torra vädret och prova en gång till med ögondroppar mot torra ögon.

Jag var bekymrad över detta en stund, för som jag sa, har jag alltid haft problem med ögondroppar. Läkaren sa att jag inte behövde oroa mig: hon förklarade att SYSTANE® ULTRA utan konserveringsmedel erbjuder samma beprövade skydd och komfort som SYSTANE® ULTRA, men i engångspipetter som rekommenderas för känsliga ögon.

Jag var lite skeptisk först, men jösses, SYSTANE® ULTRA utan konserveringsmedel fungerade som en trollformel! Så snart jag kände av torra ögon behövde jag bara droppa SYSTANE® ULTRA och det gav den långvariga fuktning och komfort som jag behövde för att ta mig genom dagen – utan att irritera mina känsliga ögon.

Ett plus är att SYSTANE® ULTRA verkade ge mina ögon det skydd de behövde för att kännas bättre. Torra ögon kommer och går fortfarande, men det är inte alls så illa som förut – SYSTANE® ULTRA gör att jag kan hålla mina symptom under kontroll.

Förhoppningsvis kommer mina torra ögon att bli mindre allvarliga när mina hormoner till slut lugnat ner sig. Men även om de inte gör det, är jag glad att jag har SYSTANE® ULTRA utan konserveringsmedel till min hjälp.

Detta är min egen berättelse. SYSTANE® kanske inte fungerar för alla, men den har hjälpt mig och den kanske kan hjälpa dig.

*Inspirerad av verkliga erfarenheter.

Tillbaka till början

SYSTANE®-familjen

SYSTANE® ULTRA

SYSTANE® ULTRA

SYSTANE® ULTRA smörjande ögondroppar erbjuder en högpresterande behandling för torra ögon med förlängt skydd och omedelbar komfort.

Läs mer
SYSTANE® ULTRA utan konserveringsmedel

SYSTANE® ULTRA utan konserveringsmedel

SYSTANE® ULTRA utan konserveringsmedel erbjuder en högpresterande behandling för torra ögon i praktiska engångspipetter – perfekta för känsliga ögon!

Läs mer
SYSTANE® GEL Drops

SYSTANE® GEL Drops

Systane® Gel Drops skapar en starkare, gel-liknande bandage på ögat för de gånger då du behöver mer skydd mot allvarliga torra ögon symtom.

Läs mer
SYSTANE® BALANCE

SYSTANE® Balance

SYSTANE BALANCE smörjande ögondroppar är specifikt anpassat för patienter med torra ögon orsakat av Gland Dysfunction (MGD) – som ofta leder till lipidbrist i tårfilmen och är en vanlig orsak till torra ögon.

Läs mer
SYSTANE® LID WIPES

SYSTANE® Lid Wipes

Använd SYSTANE® Lid Wipes för borttagning av ögonmake-up och skräp i ögonen. Dessa förfuktade, individuellt förpackade sterila våtservetter är hypoallergena och milda för ögonen.

Läs mer