Förstå torra ögon

Test av torra ögon

Om du tror att du har torra ögon är nästa steg ett besök hos din ögonläkare. Där kan de utföra nödvändiga tester för att diagnostisera torra ögon och fastställa dess allvarlighet.

Du kan också innan du besöker din ögonläkare använda en enkel testindikator som kallas symtomatisk tåruppsprickningstid (SBUT) för att avgöra om du lider av torra ögon.

KLICKA HÄR FÖR ATT GÖRA TESTET AV TORRA ÖGON


Göra testet av torra ögon manuellt

  1. Hämta ett stoppur eller en klocka
  2. Blinka två gånger, stirra sedan rakt fram och var noga med att starta tidmätningen omedelbart efter andra blinkningen.
  3. Undvik att blinka så länge som möjligt.
  4. Notera tiden på klockan när du börja känna obehag i ögonen (brännande, grusighet, torrhet etc.).
  5. SBUT är den tid (i sekunder) som går mellan din sista kompletta blinkning och det ögonblick då du upplever obehag.

Om din SBUT är 5 sekunder eller mindre kan du ha torra ögon, eftersom tårfilmen på dina ögon spricker upp alltför snabbt och lämnar ögonytan oskyddad. Om du tror att du har torra ögon, kontakat din ögonläkare och prova SYSTANE® ULTRA smörjande ögondroppar.

Tillbaka till början

SYSTANE®-familjen

SYSTANE® ULTRA

SYSTANE® ULTRA

SYSTANE® ULTRA smörjande ögondroppar erbjuder en högpresterande behandling för torra ögon med förlängt skydd och omedelbar komfort.

Läs mer
SYSTANE® ULTRA utan konserveringsmedel

SYSTANE® ULTRA utan konserveringsmedel

SYSTANE® ULTRA utan konserveringsmedel erbjuder en högpresterande behandling för torra ögon i praktiska engångspipetter – perfekta för känsliga ögon!

Läs mer
SYSTANE® GEL Drops

SYSTANE® GEL Drops

Systane® Gel Drops skapar en starkare, gel-liknande bandage på ögat för de gånger då du behöver mer skydd mot allvarliga torra ögon symtom.

Läs mer
SYSTANE® BALANCE

SYSTANE® Balance

SYSTANE BALANCE smörjande ögondroppar är specifikt anpassat för patienter med torra ögon orsakat av Gland Dysfunction (MGD) – som ofta leder till lipidbrist i tårfilmen och är en vanlig orsak till torra ögon.

Läs mer
SYSTANE® LID WIPES

SYSTANE® Lid Wipes

Använd SYSTANE® Lid Wipes för borttagning av ögonmake-up och skräp i ögonen. Dessa förfuktade, individuellt förpackade sterila våtservetter är hypoallergena och milda för ögonen.

Läs mer