Berättelser om lindring

Jennifer, 42*

Det finns inget bättre än att kura ihop sig med en bra bok efter en arbetsdag. Eller, det var så – tills mina ögon började kännas trötta och obehagliga konstant. Det dröjde inte länge förrän jag knappt kunde fokusera på mitt arbete och ännu mindre på mina favoritböcker. Lyckligtvis pratade jag med min ögonläkare, som rekommenderade SYSTANE® ULTRA smörjande ögondroppar. Tack SYSTANE® - det gjorde att jag kunde återgå till mina böcker.


Jag medger det: jag älskar kärleksromaner.

Jag borde veta bättre eftersom jag äger en liten bokhandel. Men jag föredrar att tillbringa mina kvällar med en varm kopp te och en kärleksroman efter att ha tillbringat hela dagen med klassiker.

Nyligen verkade det dock som om mina nätter med olyckliga älskare skulle ta slut, eftersom mina ögon började kännas trötta och obehagliga jämt.

Jag upplever arbetet i min bokhandel som ganska påfrestande på ögonen. Jag sorterar inte böcker, utan stirrar istället på en datorskärm. Efter 8 timmar med den lilla texten börjar mina ögon att bränna. Förut kunde jag bara låta mina ögon slippa fokuseringen ett tag, men numera börjar den trötta, stickande känslan tidigare och är kvar längre – oavsett hur många pauser jag tar.

Mina ögon började också se värre ut – trötta, svullna och röda. Jag provade några av de ögondroppar som tar bort rödhet, men trots att mina ögon såg lite bättre ut, kändes det verkligen inte så.

Till slut gick det så långt att jag inte längre hade lust att läsa mina kärleksromaner när arbetsdagen var slut. Mina ögon så trötta och irriterade. Och vad är livet utan lite romantik?

Jag behövde lindring – eller åtminstone en förklaring till varför mina ögon plötsligt blivit så trötta och irriterade hela tiden – så jag gick till min ögonläkare. Hon berättade att även om ansträngningen under arbetet antagligen inte gjorde det bättre, var det verkliga problemet en ögonrubbning som kallas torra ögon syndromet.

Det visar sig att när vi blir äldre producerar våra kroppar inte alltid tårvätska så bra som det ska. Utan det skydd och den fukt som tårvätskan ger, kan våra ögon utveckla torra fläckar som får ögonen att se ut och kännas värre.

Jag fruktade det värsta och frågade om de fanns något som jag kunde göra för att åter kunna läsa böcker. Min läkare sa att även om det inte finns något botemedel mot torra ögon, så finns det flera sätt att behandla torra ögon och att den vanligaste var tårersättningsmedel. Hon rekommenderade att jag skulle prova SYSTANE® ULTRA smörjande ögondroppar för bättre fuktning och skydd mot symptomen av torra ögon.

Jag provade SYSTANE® ULTRA och tack vare en långvarig fuktning och skydd1 ser mina ögon bättre ut och känns bättre än de gjort på länge. Med behandling mot torra ögon klarade jag mig hela dagen och det blev mycket lättare att fokusera på arbetet. Och bäst av allt, jag kan till återigen läsa mina böcker! Tack SYSTANE® ULTRA för att du gav mig tillbaka romantiken i mitt liv.

Detta är min egen berättelse. SYSTANE® kanske inte fungerar för alla, men den har hjälpt mig och den kanske kan hjälpa dig.

*Inspirerad av verkliga erfarenheter.

1. Lane S, m fl. An evaluation of the in vivo retention time of a novel artificial tear as compared to a placebo control. Invest. Ophthalmol. Vis. Sci. 2009 50: E-Abstract 4679.

Tillbaka till början

SYSTANE®-familjen

SYSTANE® ULTRA

SYSTANE® ULTRA

SYSTANE® ULTRA smörjande ögondroppar erbjuder en högpresterande behandling för torra ögon med förlängt skydd och omedelbar komfort.

Läs mer
SYSTANE® ULTRA utan konserveringsmedel

SYSTANE® ULTRA utan konserveringsmedel

SYSTANE® ULTRA utan konserveringsmedel erbjuder en högpresterande behandling för torra ögon i praktiska engångspipetter – perfekta för känsliga ögon!

Läs mer
SYSTANE® GEL Drops

SYSTANE® GEL Drops

Systane® Gel Drops skapar en starkare, gel-liknande bandage på ögat för de gånger då du behöver mer skydd mot allvarliga torra ögon symtom.

Läs mer
SYSTANE® BALANCE

SYSTANE® Balance

SYSTANE BALANCE smörjande ögondroppar är specifikt anpassat för patienter med torra ögon orsakat av Gland Dysfunction (MGD) – som ofta leder till lipidbrist i tårfilmen och är en vanlig orsak till torra ögon.

Läs mer
SYSTANE® LID WIPES

SYSTANE® Lid Wipes

Använd SYSTANE® Lid Wipes för borttagning av ögonmake-up och skräp i ögonen. Dessa förfuktade, individuellt förpackade sterila våtservetter är hypoallergena och milda för ögonen.

Läs mer