Lindra torra ögon

Vetenskap bakom SYSTANE®

SYSTANE® smörjande ögondroppar arbetar på två nivåer för att minska symptomen vid torra ögon. Först tillhandahåller SYSTANE® omedelbar fuktning, som lindrar alla obehagliga torra områden på dina ögon. Sedan, genom att bilda ett skyddsskikt som varar länge, erbjuder SYSTANE® dessa torra områden en stabil miljö i vilken de kan läka. Tillsammans hjälper dessa två steg till att ge en lindring från torra ögon som varar länge.


I det ögonblick då en droppe SYSTANE® smörjande ögondroppar träffar dina ögon, börjar den arbeta tillsammans med din tårvätska för att minska symptomen av torra ögon.

Torra ögon är ett direkt resultat av att torra områden har bildats på dina ögon på grund av antingen en otillräcklig mängd tårvätska eller en tårfilm som försvinner alltför snabbt. Eftersom dessa torra områden kan orsaka att tårfilmen spricker upp ännu snabbare, kan detta snabbt leda till en nedåtgående spiral med allt värre symptom.

För att möta dessa orsaker till torra ögon på två fronter, förser SYSTANE® först dina ögon med omedelbar fuktning, vilket hjälper till att lindra alla obehag som orsakats av dessa torra fläckar. När den sprider sig över dina ögon, justerar SYSTANE® pH-nivån så att den matchar den i din egen tårvätska, och säkerställer en förbättrad lindring.

Samtidigt arbetar SYSTANE® med din tårvätska för att bilda ett geléaktigt nätverk som fästs i dina ögons ytceller. Med detta som ett ankarfäste, bildar SYSTANE® ett smörjande skikt som varar länge och som fungerar som en sköld och hjälper till att skydda och lindra ytan på dina ögon.

Blinkningen hjälper vanligtvis till att hålla dina ögon rena och komfortabla genom att sprida nya skikt av tårfilm över dina ögons yta. När man saknar en lämplig tårfilm kan blinkningsprocessen förvärra torra fläckar, eftersom dina ögonlock stöter på mer friktion än vanligt. Dina ögons viktigaste skyddsorgan kan bli en av de viktigaste orsakerna till torra ögon.

SYSTANE® smörjande ögondroppar ger ett varaktigt smörjskikt för dina ögonlock att glida mjukt på. Detta skikt hjälper inte bara till att skydda torra fläckar mot irritation, utan förser dem med en hälsosam miljö så att de kan läka.

Många ögondroppar tillför bara volym till din tårvätska och ger en snabb hjälp för enstaka orsaker till torra ögon... tills den extra fukten spolas ut ur ögat. SYSTANE® arbetar för att hålla kvar fukten i dina ögon. Studier har visat att SYSTANE® erbjuder både överlägsen smörjförmåga (förmåga att minska friktionen – i detta fall, mellan dina ögonlock och ögats yta) och ger längre kvarhållningstid (förmåga att stanna kvar i ögat) än andra ögondroppar på marknaden. Detta medför skydd och komfort som varar länge. Det det tårsubstitut det är det tårsubstitut som både läkare och patienter föredrar!

Tillbaka till början

SYSTANE®-familjen

SYSTANE® ULTRA

SYSTANE® ULTRA

SYSTANE® ULTRA smörjande ögondroppar erbjuder en högpresterande behandling för torra ögon med förlängt skydd och omedelbar komfort.

Läs mer
SYSTANE® ULTRA utan konserveringsmedel

SYSTANE® ULTRA utan konserveringsmedel

SYSTANE® ULTRA utan konserveringsmedel erbjuder en högpresterande behandling för torra ögon i praktiska engångspipetter – perfekta för känsliga ögon!

Läs mer
SYSTANE® GEL Drops

SYSTANE® GEL Drops

Systane® Gel Drops skapar en starkare, gel-liknande bandage på ögat för de gånger då du behöver mer skydd mot allvarliga torra ögon symtom.

Läs mer
SYSTANE® BALANCE

SYSTANE® Balance

SYSTANE BALANCE smörjande ögondroppar är specifikt anpassat för patienter med torra ögon orsakat av Gland Dysfunction (MGD) – som ofta leder till lipidbrist i tårfilmen och är en vanlig orsak till torra ögon.

Läs mer
SYSTANE® LID WIPES

SYSTANE® Lid Wipes

Använd SYSTANE® Lid Wipes för borttagning av ögonmake-up och skräp i ögonen. Dessa förfuktade, individuellt förpackade sterila våtservetter är hypoallergena och milda för ögonen.

Läs mer