Berättelser om lindring

Eva, 60*

Såsom en nybliven pensionär såg jag fram emot nästa äventyr. När jag fick torra ögon var jag orolig för att det skulle hindra allt som jag ville göra. Jag provade ögondroppar, men de räckte aldrig tillräckligt länge. Som tur var berättade min läkare om SYSTANE® ULTRA smörjande ögondroppar, som ger det förlängt skydd och den fuktning för ögonen för att göra de saker som jag älskar.


När du är ung oroar du dig för att bli gammal. ”Oh, jag kommer att bli så rynkig!” eller ”Jag måste gå på toa tio gånger per natt.” Jag ska berätta för dig att det inte alls är så farligt. Visst har jag fått de rynkor som hör till, men det känns som om jag förtjänat dem. Mina knän blir trötta lite fortare än de brukade och ibland måste jag be mina vänner att tala högre, men jag har faktiskt inget att klaga över...

...tills jag fick torra ögon.

Jag är pensionär nu och såg fram mot att äntligen få göra vad jag vill på dagarna. Resa med min man, kanske måla lite, pyssla i trädgården, göra vad jag hade lust med.

Det var faktiskt när jag höll på i trädgården som hela eländet började. Jag höll på att plantera några begonior när mina ögon började besvära mig. En brännande, stickande, obehaglig känsla – jag har aldrig tidigare varit den som råkat ut för allergier, men jag visste inte vad det annars skulle kunde vara. Jag tog lite av min mans receptfria allergimedicin (hans allergier har alltid varit hemska!), men till ingen nytta. Tyvärr blev det bara värre!

Jag gick till sängs den kvällen, och hoppades – att mina ögon skulle kännas bättre på morgonen, att det skulle gå över. Och de kändes faktiskt lite bättre nästa dag. Men dagen därefter kom samma obehagliga känsla tillbaka.

Under de följande veckorna kom den obehagliga känslan i mina ögon tillbaka åter och åter igen. Det blev värre, det började faktiskt göra ont. Det som började som ett milt besvär blev snart en allvarlig irritation. Mina ögon kändes hemska – stickande, grusiga – och de såg till och med ännu värre ut – helt trötta och röda.

Värst av allt var att jag knappt kunde fokusera på alla de roliga saker som jag ville göra. Mina blommor, min målning – mina ögon var så obehagliga att det var svårt att fokusera. Min syn verkade även mindre klar än vanligt.

Till slut gjorde jag lite forskning på nätet och baserat på mina symptom, verkade det som om jag kunde ha torra ögon. Jag läste att tårersättningsmedel kunde hjälpa till att återställa den fukt som jag var så starkt i behov av.

Tyvärr vad det ingen av de droppar som jag provade som varade så länge som jag behövde. Jag droppade i dem och mina ögon kändes bra en stund. Det dröjde dock inte länge innan den extra ögonfukten hade försvunnit och jag måste springa tillbaka för att ta en dos till. Jag blev tvungen att droppa upprepade gånger. Det blev ett stort slöseri med min tid och dropparna hjälpte fortfarande inte så mycket som jag ville.

Till slut beställde jag tid hos min ögonläkare. Han gjorde några tester och kunde bekräfta att jag faktiskt hade torra ögon. Jag frågade honom vad som kunde orsakat det. Han förklarade att när vi blir äldre, ändras våra tårar och torkar upp snabbare än vanligt. Han sa att, utan tårar som håller ögonen fuktiga och skyddade så utvecklas smärtsamma torra fläckar. Dessa torra fläckar gjorde så att mina tårar försvann ännu snabbare, och gjorde problemen ännu värre.

Jag berättade om mina försök att lindra symptomen med ögondroppar och att inget räckt tillräckligt länge. Han föreslog att jag skulle prova SYSTANE® ULTRA smörjande ögondroppar. Han sa att SYSTANE® ULTRA hjälper till att ge den ögonfukt som jag behöver för komfort och skydd, men med också att den räcker länge!

Jag provade SYSTANE® ULTRA och överraskande gav de faktiskt en lindring som varade mycket längre. Jag använde SYSTANE® ULTRA några gånger om dagen under en tid, tills de torra fläckarna läkte. Nu använder jag dem bara ibland, då mina ögon börjar kännas torra och irriterade igen. Jag kommer aldrig att bli av med torra ögon, men nu kan jag åtminstone hålla det i schack och fortsätta med de saker som jag älskar.

Detta är min egen berättelse. SYSTANE® ULTRA kanske inte fungerar för alla, men den har hjälpt mig och den kanske kan hjälpa dig.

*Inspirerad av verkliga erfarenheter.

Tillbaka till början

SYSTANE®-familjen

SYSTANE® ULTRA

SYSTANE® ULTRA

SYSTANE® ULTRA smörjande ögondroppar erbjuder en högpresterande behandling för torra ögon med förlängt skydd och omedelbar komfort.

Läs mer
SYSTANE® ULTRA utan konserveringsmedel

SYSTANE® ULTRA utan konserveringsmedel

SYSTANE® ULTRA utan konserveringsmedel erbjuder en högpresterande behandling för torra ögon i praktiska engångspipetter – perfekta för känsliga ögon!

Läs mer
SYSTANE® GEL Drops

SYSTANE® GEL Drops

Systane® Gel Drops skapar en starkare, gel-liknande bandage på ögat för de gånger då du behöver mer skydd mot allvarliga torra ögon symtom.

Läs mer
SYSTANE® BALANCE

SYSTANE® Balance

SYSTANE BALANCE smörjande ögondroppar är specifikt anpassat för patienter med torra ögon orsakat av Gland Dysfunction (MGD) – som ofta leder till lipidbrist i tårfilmen och är en vanlig orsak till torra ögon.

Läs mer
SYSTANE® LID WIPES

SYSTANE® Lid Wipes

Använd SYSTANE® Lid Wipes för borttagning av ögonmake-up och skräp i ögonen. Dessa förfuktade, individuellt förpackade sterila våtservetter är hypoallergena och milda för ögonen.

Läs mer