Berättelser om lindring

Sandra, 34*

Jag sitter vid en dator hela dagen, och är i behov av att mina ögon är så bra som möjligt. När jag fick torra ögon och mina vattniga, grusiga ögon började påverka mitt arbete visste jag inte vad jag skulle göra. Som tur var så pratade jag med min ögonläkare. Hon rekommenderade SYSTANE® smörjande ögondroppar för att ge den komfort och långvarigt skydd för att klara av min dag.


Jag är ensamstående mamma. För att försörja mina två barn, arbetar jag på ett kontor och stirrar på en datorskärm under 8, ibland 10 timmar om dagen, kollar de små detaljerna och minimala avvikelser som andra personer kan missa. Det är inte det roligaste arbete som man kan ha, men det betalar räkningarna.

Eftersom jag är så beroende av mina ögon i mitt arbete, behöver jag ha dem i toppform. Tyvärr är inte kontoret alltid den bästa omgivningen för mina ögon: torr luft, lysrörsbelysning, ansträngningen att fokusera på en skärm. Lägg till att jag använder kontaktlinser så är det inte så konstigt att mina ögon började kännas trötta och obehagliga. Det var som om...något fastnade i dem, men jag verkade aldrig kunna få ut det. Samtidigt verkade det som om mina ögon rann nästan hela tiden. Det var så störande att jag knappt kunde koncentrera mig på arbetet. Min uppmärksamhet på detaljer började bli sämre och jag har inte råd att låta det hända.

Jag vet att jag skulle ha beställt tid hos min ögonläkare på en gång för att få reda på vad det var som orsakade mina grusiga ögon, men jag sköt bara på det. Det verkade som någonting eller något annat alltid kom i vägen.

Under tiden gjorde jag vad jag kunde för att vila mina ögon. Jag använde mina kontaktlinser och försökte få mer tid under dagen för att vila mina ögon. Det räckte inte.

Jag provade alla typer av ögondroppar, men inget verkade fungera. Vissa gjorde att mina ögon såg mindre röda ut, men de kändes verkligen inte bättre. Vissa lindrade irritationen en liten stund, men den smärtsamma känslan av grusiga ögon återkom så snart som droppen försvann från mitt öga. Och de slutade aldrig rinna!

Till slut ordnade jag det så att jag fick träffa min ögonläkare. Några få tester och hon kunde ge mig diagnosen torra ögon. Hon förklarade att stress på jobbet i kombination med mina kontaktlinser och allt från åldrande till hormoner, hade lämnat mina ögon med otillräckligt med fukt. Mina ögon försökte svara genom att producera mer tårvätska – det var därför som de rann så mycket!

Tyvärr fanns det inget botemedel mot torra ögon, men det finns sätt att hjälpa till att lindra dess symptom. Min läkare rekommenderade SYSTANE® smörjande ögondroppar. Hon talade om att SYSTANE® arbetar med min egen tårvätska för att ge komfort och skydd som varar länge.

Så jag gav det en chans och jag måste säga att SYSTANE® verkligen verkade klara av det. Jag droppar ett par droppar innan jag sätter in mina kontaktlinser varje morgon och sedan kan jag klara dagen utan att störas av trötta, grusiga ögon. Till slut kan jag gå tillbaka till arbetet!

Detta är min egen berättelse. SYSTANE® kanske inte fungerar för alla, men den har hjälpt mig och den kanske kan hjälpa dig.

*Inspirerad av verkliga erfarenheter.

Tillbaka till början

SYSTANE®-familjen

SYSTANE® ULTRA

SYSTANE® ULTRA

SYSTANE® ULTRA smörjande ögondroppar erbjuder en högpresterande behandling för torra ögon med förlängt skydd och omedelbar komfort.

Läs mer
SYSTANE® ULTRA utan konserveringsmedel

SYSTANE® ULTRA utan konserveringsmedel

SYSTANE® ULTRA utan konserveringsmedel erbjuder en högpresterande behandling för torra ögon i praktiska engångspipetter – perfekta för känsliga ögon!

Läs mer
SYSTANE® GEL Drops

SYSTANE® GEL Drops

Systane® Gel Drops skapar en starkare, gel-liknande bandage på ögat för de gånger då du behöver mer skydd mot allvarliga torra ögon symtom.

Läs mer
SYSTANE® BALANCE

SYSTANE® Balance

SYSTANE BALANCE smörjande ögondroppar är specifikt anpassat för patienter med torra ögon orsakat av Gland Dysfunction (MGD) – som ofta leder till lipidbrist i tårfilmen och är en vanlig orsak till torra ögon.

Läs mer
SYSTANE® LID WIPES

SYSTANE® Lid Wipes

Använd SYSTANE® Lid Wipes för borttagning av ögonmake-up och skräp i ögonen. Dessa förfuktade, individuellt förpackade sterila våtservetter är hypoallergena och milda för ögonen.

Läs mer